mamaplus

Un copil a fugit de la grădiniță, după care a mers 2 kilometri pe jos pentru a ajunge acasă

-
//
07.04.2021

O educatoare a fost sancționată după ce, în cursul lunii martie, părinții unui copil au reclamat că acesta a plecat singur din unitatea de învățământ în timpul programului, fără ştirea cadrului didactic. Pentru evitarea unor incidente similare, autoritățile locale din județul Vaslui, România, au modificat programul de lucru al îngrijitorilor din grădinițe.

Incidentul s-a petrecut în luna martie, când copilul în vârstă de 4 ani a plecat de la grădiniță în timp ce educatoarea se afla în sala de clasă, a străbătut pe jos aproximativ doi kilometri şi a ajuns singur la domiciliu murdar şi speriat. 

Părinții copilului au apelat de urgență la autoritățile responsabile, astfel încât a fost inițiată o anchetă pe marginea acestui caz.

"Consiliul de Administrație întrunit pe data de 30 martie a hotărât ca doamna educatoare să fie sancționată cu avertisment scris. În ceea ce priveşte măsurile de siguranță, programul îngrijitorului din şcoală a fost schimbat din intervalul orar 9.00 – 15.00 cum era înainte de incident, în intervalul orar 8.00 – 14.00, astfel încât acesta să poată supraveghea copiii în afara sălii de grupă, pe holuri, la toalete şi în curte, pe toată durata în timpul programului activităților didactice", a declarat presei inspectorul general şcolar din cadrul IŞJ Vaslui, Loredana Roman.