mamaplus

Un copil a fost mușcat de maidanezi în curtea casei

-
//
22.07.2024

Un incident alarmant a avut loc ieri, 20 iulie 2024, în orașul Glodeni, unde un copil a fost mușcat de un câine maidanez chiar în curtea casei sale. Inessa Rusu, mama copilului afectat, a exprimat public pe Facebook indignarea și frica prin care a trecut familia ei, subliniind că “în locul nostru poate fi oricine”.

mamaplus

Conform relatării mamei, incidentul a avut loc în timp ce copilul se juca în curte împreună cu un alt copil, mai mic. Din fericire, ambii părinți erau acasă și au reușit să intervină rapid, transportând copilul la spital cu mașina personală pentru a evita întârzierile posibile ale ambulanței, transmite nordnews.md.

La spital, experiența nu a fost mai plăcută, Inessa Rusu descriind o primire neprofesională din partea medicului de gardă, Valeriu Sîromeatnicov, de la IMSP Spitalul Raional Glodeni. Acesta este al doilea incident în care familia Rusu se confruntă cu un astfel de comportament, ceea ce a determinat-o pe Inessa Rusu să vorbească deschis despre lipsa de etică medicală întâlnită.

Mama indignată a menționat că nu este prima dată când copiii ei sunt victime ale câinilor maidanezi, amintind că problemele cu aceștia persistă din toamna anului 2018, fără ca autoritățile locale și Inspectoratul de Poliție Glodeni să ia măsuri eficiente, în ciuda numeroaselor plângeri ale locuitorilor.

Inessa Rusu a subliniat că siguranța copiilor ar trebui să fie o prioritate absolută și a avertizat că va face tot posibilul pentru protecția și securitatea copiilor ei, sugerând că măsuri drastice trebuie luate înainte ca incidentele să devină tragice. De asemenea, a atașat o secvență video de pe camera CCTV pentru a ilustra gravitatea situației.