mamaplus

Un copil din Chișinău a fost bătut și strâns de gât de educatoare la grădiniță

-
//
20.11.2021

Copilul în vârstă de șase ani frecventează grădinița nr. 108 din sectorul Rîșcani al capitalei. Într-o seară, întorcându-se acasă, el i-a spus mamei că nu-i mai place ora de muzică și că nu mai vrea să frecventeze activitățile muzicale din cadrul grădiniței, transmite zdg.md.

Conducătoarea muzicală a instituției l-ar fi strâns de gât, ridicat, după care l-ar fi apucat și de cap, și de păr…, i-a mărturisit acesta mamei. Incidentul ar fi avut loc în data de 27 octombrie. Chiar dacă mama și tatăl copilului au sunat-o pe directoarea grădiniței, aceasta a negat comportamentul agresiv al profesoarei de muzică.

Mama copilului mai spune că nu este pentru prima dată când administrația grădiniței nu reacționează la presupusele fapte de violență.

Violența în instituțiile de învățământ preșcolar e un fenomen care nu ajunge însă în statisticile Ministerului Educației și nu poate fi demonstrat fără probe.

”Îmi trimit copilul într-o instituție de stat, considerând că este în siguranță, însă de fapt suntem total dezamăgiți pentru că s-a confirmat contrariul. Copiilor le este frică să vorbească despre ceea ce se întâmplă acolo.„, a mai adăugat mama copilului în cadrul unui reportaj.

Atât directoarea grădiniței, cât și profesoara de muzică nu au răspuns la telefon pentru a oferi câteva explicații cu privire la incidentul produs în data de 27 octombrie.