mamaplus

Un copil de șase ani a fost mușcat mortal de o leoaică. Unde s-a întâmplat tragedia?

-
//
02.05.2023

Un băiat de șase ani a murit după ce a fost mușcat de o leoaică aflată în cușcă în sudul Fâșiei Gaza, au anunțat  autoritățile din micul teritoriu palestinian, potrivit AFP.

mamaplus

Băiatul a escaladat un gard de securitate în complexul turistic Asda din Khan Younis și apoi a intrat în cușca felinei, care l-a atacat, potrivit poliției, care a anunțat că a deschis o anchetă. Potrivit unui martor, leoaica l-a mușcat de cap pe copil, care se strecurase în cușcă după ce găsise o gaură în gard. Copilul a fost dus la spital, unde a murit din cauza rănilor, a declarat o sursă medicală.

Complexul turistic Asda găzduiește două feline – un leu și o leoaică -, precum și numeroase păsări. Acesta a fost închis luni de autorități după tragedie.

Orașul Khan Younis este renumit pentru că găzduiește ceea ce ONG-ul pentru drepturile animalelor Four Paws a numit „cea mai rea grădină zoologică din lume”. Deschisă în 2007, grădina zoologică a fost închisă în 2016, când proprietarii s-au chinuit să obțină hrană și au lăsat multe animale să moară de foame.

Fâșia Gaza, un teritoriu de 2,3 milioane de locuitori, suferă de o rată a sărăciei de aproximativ 60%, agravată de blocada strictă impusă de Israel din 2007.