mamaplus

Un copil de doi ani a rămas paralizat și fără un plămân după ce a mâncat o migdală

-
//
10.10.2019

Aceasta este una dintre poveștile care atrag atenția tuturor părinților, pentru a fi mai precauți atunci când vine vorba despre copiii lor mici. David, un băiețel de numai doi ani, a mâncat o migdală în urmă cu 5 luni și astăzi este în stare gravă pe un pat de spital.

A fost la spital de mai multe ori, dar a fost nevoie de trei luni pentru ca medicii să descopere că micuțul avea o migdală „încorporată” în plămâni.

Părinții băiețelului au împărtășit tuturor această experiență dură, ca să nu mai treacă niciun copil prin așa ceva.

Totul a început în timpul unei petrecerii. Micuțul David a luat o migdală, dar părinții au ignorat acest lucru. A băgat-o în gură și s-a așezat pe canapea ca să se uite la desene animate, în timp ce adulții își vedeau de petrecerea lor în bucătărie. Băiețelul a tușit de câteva ori, dar nimeni nu i-a acordat prea mare atenție, deoarece nu a părut că s-ar fi înecat sau ceva de genul acesta.

Coșmarul avea însă să înceapă o săptămână mai târziu, când David a făcut febră și a ajuns la 40 ºC. Părinții l-au dus imediat la medicul pediatru, care le-a spus că este posibil să fie de la apariția dinților.

Medicamentele prescrise nu i-au scăzut febra și după două zile copilul a fost internat, fiind suspect de pneumonie. Dar câteva zile mai târziu a fost trimis acasă, deoarece medicii nu au descoperit nimic anormal. Cert este că starea de sănătate a copilului a continuat să se deterioreze, iar părinții nu primeau niciun răspuns din partea medicilor.

Într-o zi, încercând să găsească o explicație, părinții și-au amintit episodul cu migdala și au început să bănuiască că ar putea avea legătură cu situația băiețelului.

După ce au aflat ce s-a întâmplat, David a fost ținut sub observație timp de 4 zile și apoi i s-a făcut bronhoscopie. A fost introdus un tub flexibil prin laringe pentru a identifica și scoate bucata de migdală care se „cuibărise” în plămân timp de trei luni.

Problema a apărut când tubul a extins puroiul acumulat în plămân și a provocat un stop cardiac. Medicii au avut nevoie de aproximativ 28 de minute pentru a-l resuscita și i-au indus coma ca să îl poată stabiliza.

La 12 zile de la complicație, David s-a trezit fără plămânul infectat, dar cu leziuni neuronale severe din cauza stopului cardiac. Poate deschide ochii, dar nu vede. Corpul lui este inert, nu poate mânca și nici nu poate vorbi.

Părinții lui David acuză medicii de malpraxis, pentru că nu au facut teste înainte, pentru a găsi soluția cea mai bună de a extrage bucata de migdală din plămân. 

„Avea organul putred, iar migdala era dopul infecției. Dacă ar fi știut de la început ce se află acolo, nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat”, a declarat indignat Jose Domingo, tatăl lui David, pentru El Mundo.

Părinții lui David nu cred că acesta este un simplu accident și cer dreptate. Între timp, multe persoane au decis să-i sprijine și în doar două săptămâni au strâns 10.000 de euro pentru tratamente.

Pediatrii avertizează că nu este recomandat să-i dai unui copil sub 5 ani niciun fel de fructe uscate, deoarece există un risc ridicat de sufocare. De asemenea, ei subliniază că aproximativ 80% din cazurile de sufocare la cei mici au legătură cu acest tip de alimente.

Sursa