mamaplus

Un copil de doar 9 ani va merge la facultate

-
//
06.02.2023

Un băiat de nouă ani din Pennsylvania a absolvit cu succes liceul și va merge la facultate. Realizarea impresionantă a lui David Balogun îl face acum unul dintre cei mai tineri copii care au absolvit vreodată, potrivit oldest.org. De atunci, el a început cursurile la Bucks County Community College, scrie alephnews.ro.

mamaplus

Părinții săi, Henry și Ronya, au declarat că fiul lor a fost extrem de curios să cunoască lucruri” încă de la o vârstă fragedă, ceea ce l-a „pregătit” pentru succesul academic. Având un interes deosebit pentru programarea științifică a computerelor, David și-a exprimat dorința de a urma o carieră de astrofizician. Vorbind pentru Fox 43, David a recunoscut etica sa de muncă, spunând că știa că este posibil dacă depune efort.

Mi-am dat seama că puteam să absolv la vârsta de zece sau nouă ani, atât timp cât depuneam efort și, cu ajutorul mamei mele, al tatălui meu și, bineînțeles, al Reach Cyber Charter School, am reușit să absolv. Am vrut să o fac pentru că aveam capacitatea de a o face. Așa că de ce să nu-mi folosesc aceste abilități pentru un bine mai mare? Vreau să fiu astrofizician și să studiez găurile negre și supernovele.”

Acum vrea să îi inspire și pe alții să facă același lucru, spunând că a existat o oportunitate de a arăta că nu este singurul care poate face acest lucru”. Părinții săi, care au amândoi diplome, au vorbit pentru WGAL despre provocările pe care le presupune creșterea unui copil cu un intelect atât de extraordinar.

A trebuit să ies din cutie”, a declarat Ronya pentru postul de televiziune. Să mă joc cu bătăi cu perne când nu ar trebui să o faci, să arunc mingi în casă. Este un copil de nouă ani cu un creier care are capacitatea de a înțelege și de a înțelege o mulțime de concepte dincolo de vârsta lui și, uneori, dincolo de înțelegerea mea.”

David își va primi diploma de bacalaureat în iunie.