mamaplus

Un copil de 4 ani a murit după o injecție cu anestezic, într-un cabinet stomatologic

-
//
08.12.2021

O fetiță de numai 4 ani a murit după o injecție cu anestezic, într-un cabinet stomatologic din Germania. Moartea Emiliei, într-un cabinet stomatologic din Kronberg, Germania, a venit ca un fulger. O anchetă pentru ucidere din culpă a fost deschisă în acest caz, iar Parchetul din Frankfurt a confirmat informația pentru jurnaliștii germani, relatează publicația Bild.

Fetița de doar 4 ani a fost dusă la stomatolog pentru rezolvarea problemelor dentare. Pentru că îi era frică de proceduri, cadrele medicale au decis să folosească anestezia. Părinții au fost de acord cu acest lucru, însă nu își imaginau ce urma să se întâmple. În timpul intervenției stomatologice, fetița s-ar fi trezit, moment în care medicul a decis să îi mai administreze o doză de anestezic. După această a doua doză, copila nu s-a mai trezit.

Potrivit jurnaliștilor germani, cauza morții copilei a fost septicemia. Anestezicul folosit ar fi fost destinat adulților și, în plus, ar fi fost contaminat. Mai mult decât atât, aceeași publicație notează faptul că echipele medicale de urgență ar fi fost chemate multe prea târziu, după mai multe încercări nereușite de resuscitare.