mamaplus

Un copil de 2 ani a suferit arsuri grave, după ce a căzut într-un lighean cu apă fierbinte

-
//
02.03.2021

Un băieţel în vârstă de doi ani a fost rănit, suferind arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, după ce a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Accidentul casnic s-a produs în seara zilei de ieri, iar copilul a fost transportat de urgență la spital. Cazul a avut loc în judeţul Giurgiu din România.

„Într-o clipă de neatenție, un băiețel de doi ani a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Paramedicii SMURD ajunşi la caz i-au acordat primul ajutor şi au constatat că micuțul avea arsuri de gradul a II-lea pe aproximativ 25% din suprafața corpului”, a transmis ISU.

Copilul a fost preluat de echipajul medical şi transportat la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Recomandări importante pentru părinți

Arsurile, în special cele cauzate de lichidele fierbinți, sunt mai frecvente în rândul copiilor, iar salvatorii fac câteva recomandări pentru ca asemenea incidente să fie prevenite.

  • Copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați şi în apropierea unor vase care au conținut fierbinte.
  • În timpul preparării termice a mâncării trebuie folosite în special arzătoarele maşinilor de gătit dinspre perete sau poziționând mânerele vaselor în care se pregăteşte mâncarea îndreptate către perete.
  • Fierul de călcat fierbinte trebuie şi el ținut departe de copii, la fel şi obiecte precum chibrituri sau brichete.