mamaplus

Un copil care a înghițit o monedă a fost refuzat de două spitale pentru că mama sa avea COVID-19

-
//
06.10.2020

Situație revoltătoare! O fetiță de 3 ani a fost refuzată de două spitale pentru că mama sa era confirmată cu noul coronavirus. De asemenea, mama cu copilul în brațe a fost nevoită să aștepte ore în șir în ambulanță.

Cazul a avut loc în județul Constanța din România. Femeia povestește că a fost nevoită să aștepte ore întregi și să fie tratată cu indiferență de medici după ce aceștia aflau că este testată pozitiv cu COVID-19.

Femeia făcuse testul cu o zi înainte de incident pentru că voia să plece din țară. În seara de duminică, 4 octombrie, deoarece fetiţa de 3 ani şi 7 luni înghiţise o monedă, a apelat la serviciul de ambulanţă, care, după o consultare prealabilă cu Spitalul Judeţean, a hotărât să le transporte la un spital pentru bolnavii de COVID-19.

Aici au primit primul refuz, medicii au spus că nu poate să le primească, deoarece nu poate face radiografie copilului. De aici au fost transportate cu aceeași ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, însă au fost din nou refuzate.

“Și Spitalul Județean Constanța a refuzat să mă primească, deoarece eu eram testată pozitiv. De la 0.30 și până la 3.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la DSP (Direcția de Sănătate Publică Constanța – n.r.) și într-un final am fost primiți dimineața la 4.30. Medicul din Urgența Constanța nu ne-a văzut, i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. M-am rugat de asistentă de trei ori să îi spună doamnei doctor că eu nu pot ieși din casă și am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus că trebuie să îi fac investigații la privat”, a povestit femeia.

Situația s-a rezolvat după ce mama a sunat la Drecția de Sănătate Publică, fetiț primind într-un final tratamentul necesar.