mamaplus

Un biciclist a lovit două femei și copiii lor în parcul Valea Trandafirilor

-
//
24.01.2021

O promenadă prin parc s-a adeverit a fi un adevărat coşmar pentru două mame şi copiii lor. Aceştia au fost loviţi de un tânăr cu bicileta, care nici măcar nu s-a oprit şi a mers mai departe. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al Capitalei, informează Publika TV. În consecinţă, un băieţel s-a ales cu mai multe vânătăi pe corp, iar o fetiţă cu piciorul traumatizat.

Una dintre mame povesteşte că biciclistul i-a lovit din spate, la intrarea în parc.

"Mergea cu viteză mare şi era cu căşti, presupun că poate nici nu ne-a văzut. În momentul frânării ne-a lovit pe toţi. Cazul nu este grav, dar urmează să avem investigaţii. O fetiţă are piciorul traumat şi va trebui de făcut ultrasonografie.", a povestit femeia.

Femeia spune că nu este prima dată când se pomeneşte în astfel de situaţii. Vara trecută fetiţa ei a fost lovită în acelaşi parc, tot de un biciclist.

"Am avut atunci un caz mai serios. Fetiţa a avut comoţie cerebrală. Pistele nu ştiu dacă ar soluţiona problema. Este nevoie de interzis sau cel puţin de pus un marcaj. Cu viteză mare se parcurge şi ei nu pot frâna când ajung şi merg direct pe partea aglomerată. Noi am trecut şi terapia la psiholog după cazul de astă vară.", a menţionat femeia.

Poliţia susţine că va ridica înregistrările de pe camerele de supraveghere pentru a-l identifica pe făptaş.

"În funcţie de concluzia medicilor pe care o vom stabili, noi vom aplica pedeapsa. Este amendă şi puncte de penalizare, dar în primul rând se va stabili vârsta biciclistului, dacă poate fi supus pedepsei. Dacă e minor, părinţii vor duce răspunderea.", a afirmat ofiţerul de investigaţii, IP Botanica, Nicolai Stanislav.

Pretorul sectorului Botanica Diana Guba ne-a spus la telefon că autorităţile vor desena la primăvară marcajul pistelor pentru biciclişti. Potrivit ei, vor fi instalate şi semafoare la unele intersecţii. Dar până atunci, oamenii vor trebui să fie cu ochi în patru atunci când vor ieşi la plimbare.

"Este o frică pentru noi. Merg copiii şi ei nu au posibilitate să semnalizeze ca ei să se dea la o parte, ca să ne avertizeze. Sunt alţii care merg atent, sunt alţii care merg cu viteză mare.", susține una dintre mame.