mamaplus

Un bebeluș a fost găsit într-un rucsac, atârnând de un gard

-
//
06.07.2021

Micuțul abandonat a fost preluat de serviciile de la protecția copilului şi internat în spital pentru verificări medicale. Din primele informații, bebeluşul era uşor deshidratat, dar în stare perfect sănătoasă. Descoperirea incredibilă a fost făcută la Norala, în provincia Cotabato de Sud, Filipine, în data de 29 iunie.

Mary Kris Dela Cruz a spus că muncitorii unchiului ei au auzit strigătele slăbite ale copilaşului. Mergând după zgomot, aceştia au găsit rucsacul albastru în care fusese abandonat copilul, atârnat de gardul din afara casei lor.

“Era dimineața devreme când am auzit copilul plângând. A fost ciudat pentru că noi nu aveam copil în casă. Am căutat de unde venea sunetul şi ne-a condus la poarta din față. Ceva se mişca în rucsac; era copilul”, a povestit Mary Dela Cruz.

„Copilul va rămâne în grija noastră chiar și după ce părinții vor fi găsiți. Vrem doar să reamintim tuturor că părinții care nu se pot descurca ar putea să ne ceară întotdeauna ajutor dacă nu știu ce să le facă copiilor lor în loc să-i lase și să-i abandoneze”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Asistență Socială și Dezvoltare.

Nu este prima dată când un bebeluş este găsit într-o pungă atârnată de un gard, în Filipine. În 2018, localnicii au fost șocați când au găsit un nou-născut abandonat într-o pungă de plastic, agățată de un stâlp. Un gunoier a făcut descoperirea după ce a auzit plânsetele disperate ale micuțului.

În cele din urmă anchetatorii au găsit-o şi pe mamă, o adolescentă. În sacul de plastic se afla o uniformă școlară pentru fete, purtată de școlari cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, o bluză și o pereche de pantaloni scurți plini de sânge. Copilul a fost plasat în grija serviciilor sociale din localitate.