mamaplus

Un bebeluș de 6 luni a intrat în stop cardio-respirator chiar sub ochii mamei sale

-
//
04.05.2022

O fetiță de 6 luni a intrat în stop cardio-respirator chiar sub ochii mamei sale. Disperată, femeia a sunat la 112. Medicii sosiți la fața locului au resuscitat-o mai bine de o oră pe fetiță şi au reuşit s-o readucă la viață. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Cazul s-a produs într-o comună din județul Neamț, România. În jurul orei 12:30, femeia a mers în camera bebeluşului, să vadă dacă totul este în ordine. Atunci a observat că fiica ei de 6 luni nu mai respiră şi a sunat imediat la 112. 

”Când am ajuns la locul evenimentului, persoana era inconştientă, în stop cardio-respirator. Vărsase şi aspirase, moment în care s-a produs stopul respirator, ulterior cardio-respirator.”, susține Marius Gabriel Scutaru, medic SMURD Piatra Neamț.

Medicii au început imediat manevrele de resuscitare. Abia după mai bine de o oră, inima fetiței a început să bată din nou. Medicii au transportat-o inițial la UPU a spitalului din Piatra Neamț, însă cum starea fetiței era critică, a fost mutată cu un elicopter la Spitalul de Copii din Iaşi. 

”S-a primit avizul de transfer pentru spitalul din Iaşi. Motiv pentru care s-a făcut apel la elicopterul SMURD, pentru a ajunge în parametri optimi la acel spital.”, a mai adăugat Marius Gabriel Scutaru, medic SMURD Piatra Neamț.

Şi în acest moment starea fetiței este una extrem de gravă. Unul dintre plămâni nu-i mai funcționează deloc, iar medicii ieșeni fac toate eforturile pentru a-i salva viața.