mamaplus

Un bărbat din Orhei va sta după gratii după ce a încercat să omoare copilul concubinei sale

-
//
24.03.2022

Un bărbat dintr-o localitate din raionul Orhei a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru că a încercat să omoare copilului concubinei sale. O decizie în acest sens a fost pronunțată la data de 11 martie 2022, de către Judecătoria Orhei.

Menționăm că inculpatul și-a recunoscut vinovăția și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 23 decembrie 2021, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică la domiciliul său dintr-un sat din raionul Orhei, în care locuia împreună cu concubina sa și fiul minor al acesteia, în vârstă de 16 ani.

Din motivul unor relații ostile, profitând de faptul că victima se afla în stare de somn, i-a aplicat acestuia o lovitură cu muchia toporului în regiunea capului, după care, considerând că leziunea corporală cauzată este suficientă pentru provocarea decesului victimei aflate în stare de inconștiență, și-a încetat acțiunile.

Ulterior, în rezultatul intervenției serviciului medical de urgență și acordării asistenței medicale, a fost evitat decesul victimei, cauză din care intenția și scopul de a-l lipsi de viață pe minor nu și-a produs efectul, însă prin acțiunile sale i-a cauzat victimei vătămări corporale grave, caracterizate prin traumatism cranio-cerebral închis.

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut pe deplin vinovăția în săvârșirea faptei incriminate de către procurori.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Orhei.