mamaplus

Un băiețel și-a folosit toate economiile ca să hrănească animalele fără adăpost

-
//
03.03.2020

Protagonistul acestei frumoase poveşti este micuţul Ken Amante, un băiat de 13 ani, născut şi crescut în Filipine. Ken a fost mereu interesat de animale şi a încercat întotdeauna să aibă grijă de ele în cel mai bun mod posibil. La vârsta de 9 ani, Ken pleca de acasă cu ghizodanul plin cu mâncare pentru câini, pe care o cumpăra din puţinele sale economii şi mergea să hrănească câţiva pui subnutriţi din cartierul său.

Într-o zi, tatăl a decis să-l urmeze, pentru a înţelege unde întârzie băiatul său după şcoală: când a văzut scena, nu a putut să nu surprindă câteva cadre.

Profund impresionat de ceea ce văzuse, tatăl a publicat fotografiile online: în scurt timp au devenit virale, emoţionând oamenii din întreaga lume.

mamaplus

Ceea ce făcea Ken în fiecare zi a atras un val imens de aprecieri şi, mai ales, multe donaţii de la diferiţi utilizatori care au vrut să ajute copilul în proiectul său de a salva câinii cu cele mai mari dificultăţi. De asemenea, părinţii săi au început să-i ofere sprijin, Ken astfel reuşind să-şi îndeplinească visul de a deschide un adevărat adăpost pentru animale.

Mulţumită donaţiilor venite din partea susţinătorilor săi din întreaga lume, micul Ken a reuşit să strângă fondurile necesare pentru a deschide Happy Animals Club, primul adăpost de animale din regiunea Davao din Filipine. Pentru a amenaja adăpostul, Ken şi familia sa au reuşit să închirieze un teren de 930 de metri pătraţi, pe care l-au înconjurat complet, astfel încât animalele să nu poată fugi.

mamaplus

Cei trei căţeluşi pe care Ken îi îngrijea iniţial au fost primii care au populat acest nou adăpost: Whitey, Brownie şi Blackie au fost trataţi de către veterinari şi îngrijiţi într-un spaţiu sigur. După un timp, rănile li s-au vindecat, crustele au dispărut şi blana le-a revenit la normal.

Adăpostul Happy Animals Club continuă să funcţioneze şi astăzi şi, de la deschiderea sa, a reuşit să salveze peste 100 de animale aflate în dificultate.

Ken nu şi-a imaginat niciodată că simplul său gest îl va conduce până în acest punct. Asta arată că grija faţă de o persoană sau animal ne oferă întotdeauna o „recompensă” frumoasă în ceea ce priveşte satisfacţia, afecţiunea şi fericirea.

mamaplus