mamaplus

Un adolescent și o fetiță din raionul Cantemir au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

-
//
17.03.2021

O fată de 8 ani și un băiat de 17 ani, din localitatea Gotești, raionul Cantemir, s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce în locuința în care se aflau copiii a fost utilizată o sobă defectă. Potrivit reprezentanților IGSU, cei doi erau acasă împreună cu mama lor. Văzând că aceștia nu se simt bine, a chemat imediat ambulanța. Astfel, victimele au fost transportate la spitalul din Cantemir.

În prezent, viața celor doi copii este înafara oricărui pericol, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie. 

Potrivit reprezentanților IGSU, care au făcut cercetări la fața locului, soba care a fost utilizată în locuință avea fisuri și cel mai probabil copiii au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la aceasta.

Salvatorii vin cu un apel repetat către cetățeni să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. Oamenii sunt rugați să stingă pe timpul nopții focul din sobă și să aerisească bine încăperile.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021, peste 40 de persoane, inclusiv 11 minori, s-au  intoxicat cu produsele de ardere, în urma exploatării instalațiilor de încălzit.