mamaplus

Un adolescent a murit în somn la doar câteva zile după vaccinarea cu serul Pfizer

-
//
05.07.2021

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA (CDC) investighează decesul unui băiat de 13 ani din Michigan. Jacob Clynick a murit în somn la câteva zile după ce a primit a doua doză de vaccin Pfizer, potrivit relatează www.newsweek.com.

Martha Sharan, membru din cadrul grupului de lucru pentru vaccinul COVID-19 al CDC, a scris într-o declarație adresată presei că „CDC este la curent că un băiat de 13 ani din Michigan a murit după ce a primit vaccin anti-Covid-19”. Cazul este în prezent în curs de anchetă și până la finalizarea anchetei, este prematur să se atribuie o cauză de deces legată de vaccin”.

Sharan a continuat: „Când un eveniment advers grav, cum ar fi decesul, este raportat sistemului de raportare a evenimentelor adverse la vaccin după vaccinarea COVID-19, CDC solicită și revizuiește toate dosarele medicale asociate cazului, inclusiv certificatele de deces și rapoartele de autopsie. Determinarea cauzei decesului se face de către oficialul de certificare care completează certificatul de deces sau de către patologul care efectuează autopsia. În timp ce unele evenimente adverse raportate pot fi cauzate prin vaccinare, altele nu sunt și s-ar putea să fi avut loc întâmplător”.

Clynick a primit a doua doză de vaccin Pfizer Covid-19 pe 13 iunie și a murit în somn în noaptea de 15 iunie, a informat presa.

„A murit la miezul nopții acasă”, a spus mătușa lui Clynick. După ce a primit a doua doză, copilul a prezentat simptome comune post-vaccin, cum ar fi oboseală, febră și dureri de abdomen.

Potrivit matușei, simptomele nu erau suficient de severe pentru a provoca îngrijorare.