Tripleți la maternitatea din Ungheni. După aproape un deceniu!

Tripleți la maternitatea din Ungheni. După aproape un deceniu!

-
//
13.09.2017

Bucurie pentru o mămică din satul Teșcureni, raionul Ungheni. La vârsta de 27 de ani, Mariana Brînză a adus pe lume tripleți – două fete și un băiat.

Tripleți la maternitatea din Ungheni. După aproape un deceniu!

Pe data de 11 septembrie, la ora 6:00 dimineața, a apărut pe lume mai întâi băiatul, un bebeluș de 2300 grame. Au urmat apoi cele două surioare: una de 2100 grame, iar cea de a doua – de 1600 grame.

”Bebelușii s-au născut preamatur, la 34-35 de săptămâni. Sunt bine, dar necesită o atenție mai deosebită. Băiatul, așa cum sunt de obicei,  puțin mai alintat, a fost  transportat primul la Chișinău, la Centrul Mamei și Copilului”, ne-a spus Galina Alexeeva, moașă superioară la maternitatea din Ungheni.

Acolo, la Chișinău, va beneficia de toate îngrijirile medicale ce se impun. A doua zi, au fost transportate la Chișinău și fetițele. Mama a rămas, pentru recuperare, la spitalul din Ungheni.

Nefiind adaptată pentru nașterea tripleților, maternitatea din Ungheni i-a acceptat totuși.
”Femeia nu putea fi transportată la Chișinău când a venit momentul nașterii. E lege sau nu, dar în astfel de cazuri noi nu putem refuza. Medicii noștri au dat dovadă de un adevărat eroism în acest caz”, a declarat pentru ”Expresul” Ana Natrașevschi,  medic obstetrician-ginecolog la maternitatea din Ungheni.

Dânsa a mai spus că mama se simte bine, iar starea bebelușilor este stabilă.

Ultima oară s-au născut tripleți la maternitatea din Ungheni în anul 2008. Ana Natrașevshi își amintește bine acea naștere, căci anume dânsa a asistat-o. ”Știam că femeia trebuia să nască doi copii, dar după apariția acestora pe lume, ne-am trezit că burta mamei rămăsese mare, ceea ce ne-a trezit anumite suspiciuni. La o verificare suplimentară, l-am descoperit și pe al treilea copilaș”, spune zâmbind.

Și atunci, ca și acum, medicii ungheneni s-au descurcat.

Sursa: expresul.md