Trei frați din Glodeni trăiesc în condiții groaznice. Au nevoie urgent de ajutor!

Trei frați din Glodeni trăiesc în condiții groaznice. Au nevoie urgent de ajutor!

-
//
12.10.2018

Trei frați din Glodeni trăiesc într-o sărăcie greu de imaginat. Ionel are 12 ani, Daniela are 9 ani, iar Nikita abia a împlinit un anișor. Locuința lor se află într-o stare îngrozitoare. Nu au nimic în casă. Apă, gaz și electricitate le-a promis primăria. Copiii mănâncă doar hrană uscată.

Trei frați din Glodeni trăiesc în condiții groaznice. Au nevoie urgent de ajutor!

Despre această familie am aflat de la Irina Kovalsky. Interpreta a relatat, pe pagina personală de facebook, cazul acestor copii și a lansat un apel de ajutor. Detaliile îți frâng inima.

Mama copiilor a crescut în orfelinat, alături de alți frați ai ei, fiind deseori abandonată de către mama sa (bunica copiilor) care a suferit de o boală psihică gravă. La moment, tânăra nu poate munci, deoarece îngrijește de copilul mai mic, în vârstă de un an. Ea nu bea, nu fumează, dar e săracă lipită pământului. Soțul femeii a dispărut.

Numele ei este Dusea (tel. 061123762). Femeia împreună cu copiii ei locuiește în apartamentul mamei sale, care nu a trăit niciodată în el, având în vedere că era bolnavă psihic și stătea mai mult prin spitale.

Copiii mai mari merg la școală. Familia supraviețuiește pe indemnizația primită pentru copii.

,,Au nevoie de toate. Puteți vedea și singuri în ce condiții trăiesc. Poate cineva are un aragaz, un boiler, o mașină de spălat veche, dar în stare bună, scaune, haine calde, plapume. Într-un singur cuvânt de TOATE. Copiii sunt mereu flămânzi, au nevoie urgent de alimente. Șampon, săpun, pastă de dinți! Poate niște covoare, prosoape vechi, pixuri, caiete, orice rechizite școlare”, scrie Irina.

,,Două tinere din Bălți i-au schimbat o fereastră și ușa de la intrare, nu aveau ușă. Femeia s-a obișnuit să trăiască din bani puțini, nu petrece, nu bea, copiii sunt bine îngrijiți, principalul lucru este să aibă acum un apartament modest, cu minime reparații și condiții. Atunci când va crește cel mic, mama va începe să muncească. Cine vrea să ajute? Vom organiza ajutor, lucrurile sunt colectate în orașul Bălți, până pe 22 octombrie!”, a mai adăugat interpreta.

Cei care locuiesc în alte orașe ale țării, sau peste hotare, și doresc să dea un ajutor acestei familii, îi pot scrie în privat, interpretei Irina Kovalsky, pe pagina de facebook a artistei. Interpreta le mulțumește tuturor pentru implicare!

Sursa: unica.md