mamaplus

Trei copii s-au stins din viață din cauza hepatitei de origine necunoscută

-
//
04.05.2022

Trei copii au murit din cauza hepatitei misterioase în Indonezia, ridicând la patru numărul deceselor cauzate de această formă neidentificată de hepatită, a anunțat Ministerul indonezian al Sănătății. La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății a precizat că primeşte în continuare relatări despre astfel de cazuri din mai multe țări și vorbește despre „îngrijorare sporită cu privire la această boală de origine necunoscută”.

Cei trei copii au murit în luna aprilie în spitale din Jakarta după ce au prezentat simptome ale bolii misterioase, a precizat ministerul.

Această hepatită afectează în principal copiii cu vârsta de sub 10 ani şi se manifestă prin simptome precum diaree, vărsături, dureri abdominale, dar şi o inflamare a ficatului.

Cei trei copii indonezieni, în vârstă de doi, opt şi 11 ani, prezentau febră, icter, convulsii şi pierdere de cunoştință. Deocamdată „bănuim că este vorba despre cazuri de hepatită acută, dar trebuie să confirmăm că nu sunt cauzate de virusurile cunoscute ale hepatitei A,B, C, D şi E”, susțin medicii.

Ministerul Sănătății investighează în prezent cauzele bolii prin testarea unui eşantion complet de virusuri și a sfătuit părinții să îşi ducă imediat copiii la spital dacă aceştia prezintă orice semn suspect de boală.

Cazuri grave de hepatită au fost identificate în ultimele săptămâni la circa 170 de copii din 14 țări, ceea ce a determinat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să se îngrijoreze cu privire la această boală „de origine necunoscută”.