mamaplus

Restricții noi de călătorie în Italia pentru cetățenii moldoveni

-
//
16.12.2021

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în ultimele 14 zile anterior intrării în Italia vor putea intra în peninsulă doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință. Despre acest lucru a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Această decizie a fost luată în contextul extinderii stării de urgență pe întreg teritoriul național italian până la data de 31 martie 2022. Astfel, Moldova rămâne în „lista E”, ceea ce presupune că pe teritoriul statului italian vor putea intra doar anumite categorii de persoane.

Categoriile exceptate: se permite intrarea în Republica Italiană, chiar dacă au călătorit în ultimele 14 zile în statele restricționate (inclusiv Republica Moldova), pentru următoarele motive:
a) motive de muncă;
b) urgență absolută;
c) motive de sănătate;
d) motive de studiu;
e) întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință;
* alte motive le vedeți în documentul de mai jos anexat.

Dacă întruniți unul dintre aceste motive, atunci veți trebui:

  • să completați formularul digital de localizare, care poate fi accesat aici;
     
  • să prezentați obligatoriu adeverința care confirmă efectuarea unui test diagnostic molecular cu 72 de ore, sau antigenic cu 24 de ore, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, înaintea intrării pe teritoriul italian (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);
     
  • să vă autoizolați la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

Măsurile sus-menționate vor fi valabile în perioada 16 decembrie 2021-31 ianuarie 2022.