mamaplus

Moldovenii care pleacă în România, scutiți de carantină, indiferent dacă au testul COVID-19 sau nu

0
//
23.04.2021

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, 22 aprilie. Republica Moldova nu se mai regăsește în această listă, respectiv, moldovenii care pleacă peste Prut nu mai sunt obligați să stea în carantină, indiferent dacă au un test sau nu.

Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemnea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome Covid, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri. De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.