mamaplus

Din 1 iunie se va putea călători în Europa și fără Certificatul Verde

-
//
31.05.2022

Începând cu data de 1 iunie, în Europa se va putea călători şi fără certificatul verde. Odată cu sosirea verii, se apropie și următoarele termene spre ieșirea din urgență, iar treptat, se va renunța și la ultimele măsuri restrictive ale epidemiei încă în vigoare, scrie Il Messagero, citată de Rador.

De miercuri, de fapt, nu va mai fi necesară prezentarea certificatului verde pentru a zbura în Europa. De altfel ordonanța Ministerului Sănătății care din 28 aprilie a prelungit până pe 31 mai obligația prezentării certificatului pentru intrarea în Italia, atât pentru turiști, cât și pentru italieni, expiră.

Permisul putea poate fi obținut prin vaccinare, dovada vindecării sau printr-un test negativ. Aceasta este una dintre ultimele limitări legate de Covid, după ce la 1 mai a fost eliminată și obligaţia de completare a Formularului de localizare a pasagerilor, documentul folosit de autoritățile sanitare pentru deplasări.

Italia îşi va lua rămas bun şi de la măști, chiar și în acele spații interioare în care rămăseseră obligatorii, cum ar fi cinematografele, teatrele, mijloacele de transport, sub rezerva unei eventuale prelungiri a măsurii. Măștile vor continua să fie purtate în școli pe tot parcursul anului școlar, inclusiv în timpul examenelor de clasa a VIII-a și de liceu. În data de 15 iunie va dispărea și obligația de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, oamenii legii și personalul din școli.