Cum îți păstrezi strălucirea pe toată durata vacanței? 5 sfaturi înainte de concediu

Cum îți păstrezi strălucirea pe toată durata vacanței? 5 sfaturi înainte de concediu

-
//
28.05.2018

Ai aștept tot anul sosirea verii, iar acum începi să te pregătești intens pentru concediu. Dar în timp ce organizezi marea evadare, ai tendința să scapi din vedere un aspect important: vacanțele cer un tribut mare frumuseții tale.

Cum îți păstrezi strălucirea pe toată durata vacanței? 5 sfaturi înainte de concediu

Schimbarea climatică, de dietă, dar și faptul că nu te bucuri de toate condițiile de acasă îți pot modifica aspectul, însă nu întotdeauna pe placul tău. Iar după trei-patru zile din sejur, se poate întâmpla să te uiți în oglindă și să nu te mai recunoști. Așa că nu ignora următoarele aspecte atunci când îți planifici vacanța de vară.

Nu lăsa prea multe cosmetice acasă

Deși călătoritul light are numeroase beneficii, acestea nu se reflectă neapărat în felul în care arăți în timpul vacanței. Nisipul și apa sărată a mării pot fi nemiloase cu pielea ta și cu părul tău, iar nopțile de petrecere de obicei se lasă cu oboseală și deshidratare a doua zi.

Sub nicio formă nu uita crema de protecție de solară! De asemenea, nu te baza pe faptul că săpunul și șamponul oferite de hotel îți vor oferi îngrijirea de care ai nevoie; nu ezita să-ți aduci de acasă. Mai pune în bagaj cel puțin o cremă hidratantă, iar dacă ai rămas cumva fără vreun produs de machiaj, ar fi o idee bună să-ți refaci stocul înainte de a pleca.

Mănâncă responsabil

E foarte ușor să cazi în capcana unei diete „all inclusive”, unde cartofii prăjiți sunt serviți la micul dejun. Oricât de apetisante ar părea acele bunătăți, o săptămână de luat masa iresponsabil îți poate distruge silueta la care ai lucrat atâtea luni de zile.

Efortul redus pe care îl depui în timpul vacanței înseamnă mai puține calorii arse, așa că începe-ți ziua cu un mic dejun ușor, bogat în fructe. După baia de dimineață în apa mării ți se va face inevitabil foame; chiar dacă street food pare o idee bună și rapidă, nu este recomandat să încerci aceste produse prea des. Alege mai bine un restaurant, preferabil unul specializat în bucătărie mediteraneană.

Ai grijă la ce haine cumperi

Sigur, rochiile vaporoase și multicolore de plajă par o metodă bună de a te simți confortabil în timpul zilei, însă probabil te vei gândi de două ori înainte de urca pozele cu o astfel de rochie pe Instagram.

Nu trebuie să adopți un stil mai „flu-flu” doar pentru că ești în vacanță. Pentru a te simți cu adevărat bine în pielea ta, este important să păstrezi același stil elegant cu cu care ești obișnuită, fie că vorbim de rochie de seară sau de costum de baie. Ignoră cu desăvârșire magazinele capcane pentru turiști, care comercializează haine și accesorii de calitate îndoielnică.

Nu sta prea mult în soare

Chiar dacă folosești o cremă cu protecție solară ridicată, nu este indicat să petreci prea mult timp la plajă. Riscurile unei expuneri îndelungate la radiațiile solare includ: insolația, arsurile, creșterea tensiunii arteriale, apariția ridurilor și chiar cancerul la piele.

Este recomandat să te duci pe plajă dimineața și să pleci după ora 11, pentru ca apoi să revii după ore 5 după-amiază. Aceste două sesiuni zilnice sunt suficiente pentru a căpăta un bronz natural.

Fă mișcare

Zilele de vacanță sunt lungi și leneșe, însă lipsa mișcării poate avea efecte dezastruoase asupra sănătății tale. Să nu crezi că plimbările zilnice de la plajă până la hotel și înapoi sunt suficiente. Înoată sau urcă pe munte sau măcar nu folosi mereu liftul de la hotel.

Dacă stai într-un oraș cu numeroase atracții turistice, ia străzile la pas. Doar așa vei înțelege și te vei bucura cu adevărat de locul pe care îl vizitezi. Iar noaptea, găsește un club cu muzica ta preferată și dansează măcar câteva ore, dacă nu chiar până în zori.

Ține cont de aceste sfaturi și te vei întoarce din vacanță nu doar cu bateriile încărcate, dar arătând și mai bine decât atunci când ai plecat.

Sursa: viva.ro