Studiu: Bărbații care desfășoară exerciții fizice intense au o viață sexuală mai pasivă. Află de ce

Studiu: Bărbații care desfășoară exerciții fizice intense au o viață sexuală mai pasivă. Află de ce

-
//
14.07.2017

Bărbații care desfășoară exerciții intense la sala de fitness au un libido mai scăzut în comparație cu cei care practică un program de antrenament mai lejer și, prin urmare, specialiștii în domeniul fertilității ar trebui să ia în considerare și acest aspect în cazul în care femeile nu reușesc să rămână însărcinate, conform unui studiu desfășurat în Statele Unite, scrie agerpres.ro.

Studiu: Bărbații care desfășoară exerciții fizice intense au o viață sexuală mai pasivă. Află de ce

Oamenii de știință au cerut unui grup format din 1.100 de bărbați din Statele Unite să răspundă la un sondaj desfășurat online cu privire la viața lor sexuală, printre întrebări regăsindu-se cele legate de activitățile sportive și de frecvența cu care aceștia se gândeau la sex.

Fiecare dintre subiecți a fost apoi inclus într-o anumită categorie, în funcție de durata exercițiilor practicate și de intensitatea acestora (ușoare, moderate sau intensive), dar și de apetitul sexual (mare, moderat, scăzut).

Conform echipei de oameni de știință de la Universitatea americană Chapel Hill din Carolina de Nord , s-a observat o asociere „semnificativă” între aceste categorii.

Potrivit autorului principal al studiului, Anthony Hackney, profesor de educație fizică și nutriție, bărbații care desfășurau exerciții ușoare manifestau cel mai mare libido.

De asemenea, indivizii care practicau exerciții pentru perioade scurte de timp aveau la rândul lor o dorință mai accentuată de contact sexual.

Însă Hackney a subliniat că a fost relevat un „vârf” la care bărbații devin prea obosiți pentru a mai face sex sau la care nu se mai arată interesați de această activitate, prag la care activitatea sportivă începe să dăuneze vieții sexuale și pe care speră să îl clarifice în cadrul unor cercetări mai detaliate.

Sursa: Agerpres.ro