mamaplus

În școlile și grădinițele din țară nu vor mai avea acces persoanele străine sau demnitarii de stat

0
//
17.09.2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis astăzi un ordin potrivit căruia se interzice intrarea în școli a persoanelor străine, inclusiv a demnitarilor de stat.

Având în vedere situația epidemiologică actuală, în contextul existenței riscului sporit de îmbolnăvire cu COVID-19, în scopul protecției sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ, ordinul subliniază regulile ce urmează.

Conducătorii instituțiilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ exclusiv următoarelor categorii de persoane:

  • studenților, elevilor (copiilor) înscriși în instituția respectivă de învățământ – conform orarului de studii;
  • personalului angajat al instituției – conform programului de muncă;
  • colaboratorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ai altor organe de control – în baza delegației (ordinului).

De asemenea, se interzice accesul în instituțiile de învățământ al altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

„Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați”, se mai arată în ordin.

Hotărârea apare după ce, în ultimele zile, au fost semnalate cazuri în care politicienii au intrat în școli fără a respecta cu strictețe regulile impuse pe timp de pandemie.