mamaplus

Școlile și grădinițele din Sîngerei, obligate să conecteze căldura doar câteva ore pe zi

-
//
19.10.2021

Grădinițele, școlile și alte instituții din Sîngerei sunt conectate la căldură doar în prima parte a zilei, din cauza crizei de gaz natural. Totodată, potrivit unei note informative, furnizorul de gaz din raionul Sîngerei a avertizat consumatorii să reducă consumul de gaz natural.

Astfel, agenții economici trebuie să-și organizeze munca pe ture, pentru a reduce din consumul de energie.

mamaplus
mamaplus
mamaplus

De menționat că, Guvernul Republicii Moldova și Președinția poartă discuții cu opt țări în contextul crizei energetice în care se află țara. Potrivit ministrului de Externe Nicu Popescu, în paralel cu acțiunile colegilor din Guvern, MAEIE continuă în regim de permanență discuțiile cu oficiali de rang înalt ai guvernelor României, Ucrainei, Germaniei, Slovaciei, Bulgariei, Poloniei, Turciei și Azerbaidjanului, dar și cu alți parteneri în regiune în vederea identificării unor soluții pentru problematica energetică.

Amintim că, la 13 octombrie curent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat despre instituirea stării de urgență în sectorul de gaze naturale.

Centrala electrică de la Cuciurgan a emis săptămâna trecută o notificare și anunța că va reduce din 11 octombrie volumul energiei electrice produse ca urmare a diminuării volumului de gaz livrat.