mamaplus

Școlile și grădinițele din Moldova ar putea rămâne închise până în septembrie

-
//
24.04.2020

Nu avem dreptul să riscăm cu sănătatea copiilor și nu vor fi redeschise în curând instituțiile de învățământ. O spune Igor Dodon în noul său video „Președintele răspunde”. Șeful statului a dezvăluit că numai în Chișinău sunt aproximativ 140 de cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul personalului din domeniul educației.

„Era o opinie să deschidem grădinițele mai repede, din mai, dar când am văzut numărul mare al persoanelor infectate din educației, am luat decizia să nu ne grăbim. Nu exclud că la sfârșit de mai, început de iunie să revenim la decizie separată pe grădinițe”, a declarat Dodon.

Președintele a spus că scenariul de bază care se discută este ca elevii să revină la studii la 1 septembrie. Același lucru va fi cel mai probabil și în cazul studenților.

„Încercăm să găsim o soluție cum să fie trecuți studenții dintr-un an în altul și cum să fie calculată reușita”, a precizat Dodon.

Autoritățile au decis anterior că, în acest an, nu vor susține examenele elevii care absolvesc ciclul primar și gimnazial.

„Cu bacalaureatul vom lua o decizie în timpul apropiat”, a anunțat președintele.