mamaplus

În satul Bîc a început construcţia unei grădiniţe, după 20 de ani de așteptare

-
//
09.12.2022

După zeci de ani de aşteptare, în satul Bîc a început, în sfârşit, construcţia unei grădiniţe, scrie publika.md. Localnicii spun că instituţia este extrem de necesară, întrucât acum micuţii merg la grădiniţile din satele din apropiere.

Primarul spune că este necesară construcţia unei noi grădiniţe, pentru că tot mai multe familii tinere au venit în localitate. Astfel, cele două instituţii preşcolare din Bubuieci nu mai fac faţă numărului de copii care creşte de la an la an.

"Grădiniţa numărul unu are capacitatea tehnică de 110 locuri, dar sunt 160 de copii. Grădiniţa numărul doi, mai modernă, pentru că a fost construită în anii 1980, are o capacitate tehnică de 160, dar sunt 260 de copii", a menționat Igor Moraru, primarul comunei Bubuieci.

Lucrările urmează a fi finalizate în 2024. Primăria municipiului Chişinău a alocat 4 milioane de lei pentru începerea construcţiei, iar jumătate de milion a fost alocat din bugetul comunei Bubuieci.

"Este un obiectiv destul de voluminos, peste 40 de milioane de lei. Acest proiect a fost înaintat şi la proiectul Satul European, am fost acceptaţi şi ni s-a oferit ca suport zece milioane. Avem aceste planuri să înaintăm nişte demersuri către un şir de ambasade şi să ducem la bun sfârşit acest proiect", a spus primarul comunei Bubuieci.

Potrivit autorităţilor locale, în comuna Bubuieci locuiesc aproape 12 mii de oameni.