mamaplus

S-a găsit mama care și-a abandonat bebelușul într-un bloc locativ din Chișinău

-
//
09.02.2021

Femeia care și-a abandonat fetița în scara unui bloc din centrul capitalei a fost identificată și reținută. Anunțul a fost făcut de Poliția Națională în seara zilei de astăzi. Mama copilei s-a dovedit a fi o tânără de 20 de ani, originară din raionul Hîncești.

În cadrul cauzei penale, femeia urmează a fi audiată de către ofițerul de urmărire penală și procurorul de sector. Reținerea a fost posibilă datorită măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău de comun cu polițiștii IP Centru.

Toate circumstanțele și ce a făcut-o pe femeie să recurgă la acest gest urmează a fi stabilite.

Amintim că femeia și-a abandonat copilul în scara unui bloc de locuit amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău pe 6 februarie. Fetița de aproximativ 2 săptămâni a fost găsită la etajul 6 al blocului de către o locatară care a alertat oamenii legii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii ”lăsarea în primejdie”. Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă până la 27.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.