mamaplus

Refugiații ucraineni pot primi statut de protecție temporară în țara noastră. Care este procedura de aplicare

-
//
02.03.2023

Începând cu luna martie, refugiații ucraineni din Republica Moldova se pot înscrie pentru statutul de protecție temporară în țara noastră. Acest statut va fi valabil până la 1 martie 2024, cu o posibilă prelungire. Cu ajutorul acestui statut, refugiații vor putea trăi, lucra și studia legal în Republica Moldova, scrie diez.md.

mamaplus

Statutul poate fi obținut la două săptămâni de la depunerea cererii, iar aceasta poate fi depusă prin înregistrarea online.

Pentru înregistrare, trebuie introdus un număr de telefon moldovenesc, iar la acest număr va fi trimis un cod de acces special. Trebuie completate toate câmpurile, inserate fotografii a documentelor care confirmă identitatea și reședința în Moldova.

După completare, persoanele care solicită azil trebuie să aleagă data și ora interviului la care se pot prezenta la unul dintre birourile Inspectoratului General pentru Migrație din țară.

Cererea se depune una pentru întreaga familie. În ziua programării, trebuie să fie prezenți toți membrii familiei care necesită statul de protecție și să dețină actele în original.

Mai multe informații pot fi găsite aici Informații detaliate se găsesc pe site-ul dopomoga.gov.md, la Linia Verde a Inspectoratului General pentru Migrație – 0 800 015 27 sau la UNHCR Green Line – 0 800 800 11.