mamaplus

Recomandările poliției pentru a nu deveni victimele hoților în timp ce sunteți plecați de acasă

-
//
28.10.2019

Cetățenii sunt îndemnați să respecte câteva reguli pentru a nu deveni victimele hoților în timp ce sunt plecați de acasă.

Potrivit oamenilor legii, de cele mai multe ori infractorii pătrund în case prin forțarea geamurilor de termopan, prin alegeri de chei sau chiar prin acces liber, deoarece unii proprietari uită să-și încuie locuința.

Victimelor care au căzut pradă hoților li se recomandă să anunțe imediat poliția la numărul unic de urgență 112 și să nu atingă nimic din casă până la sosirea polițiștilor.

Poliția vine cu câteva recomandări:

- Dacă plecați de acasă până la vecin sau lipsiți pentru puțin timp, nu lăsați ușa descuiată, precum și pe timp de noapte.
- Fiți atenți în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeți. Dacă totuși vi s-a întâmplat, schimbați imediat lacătul ușii pentru a vă asigura.
- Pentru proprietarii de apartamente situate la parter, se recomandă a nu lăsa pe timp de noapte geamul de la baie deschis. Montați grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

În cazul când plecați în concediu sau weekend, apelați la o cunoștință sau un vecin de încredere să vă supravegheze locuința:

- Atunci când plecați undeva pe o perioadă mai lungă, lăsați lucrurile de preț (aur-bani) la persoane apropiate.
- Nu faceți public pe rețelele de socializare plecarea dumneavoastră cu fotografii și cu locația unde vă aflați, asta este una dintre țintele principale ale infractorilor.