mamaplus

Reacția oficialilor referitor la ”iadul în care trăiesc copiii de la orfelinatul nr. 13”

-
//
02.10.2019

În spațiul online din Moldova a devenit virală o postare anonimă a unei femei care spune că ar fi fost angajată timp de o zi la orfelinatul nr. 13 din sectorul Buiucani și ar fi rămas șocată de ceea ce a văzut acolo. Femeia afirmă că tot personalul care activează în orfelinat își bate joc de copii în ultimul hal. Micuții ar fi înjurați și agresați fizic în toată ziua, iar nimeni nu întreprinde nicio măsură. Prin urmare, pretorul sectorului Buiucani a venit astăzi cu un șir de precizări, scrie stiri.md.

mamaplus

Iată poziția oficială a preturii sectorului Buiucani, referitor la cazul din orfelinatul nr. 13, semnalat pe internet de o femeie care își păstrează anonimatul:

1. Nu există în sectorul Buiucani, dar și în municipiul Chișinău, un orfelinat de copii cu nr. 13. În sector avem o singură Casă de copii “Preafericitul Iosif”, tutelată de Mănăstirea Hâncu, pe str. Onisifor Ghibu.
În plus, în această instituție cei mai mici copii au vârsta de 5 - 6 ani și eisunt în grija măicuțelor de la Mânăstire.

2. De dimineață, instituția dată a fost inspectată de angajații Direcției pentru protecția drepturilor copilului de sector, psihologi și reprezentanții Direcției de poliție Chișinău.

3. Am vorbit cu mama doamnei care a făcut postarea respectivă. Dânsa spune că ESTE VORBA DESPRE UN ORFELINAT DIN SECTORUL CENTRU, unde a ajuns cu troleibuzul nr. 13.

4. Vom continua să verificăm cele relatate în postarea respectivă. Este clar că sunt anumite inexactități în această situație. Sau e vorba de un alt orfelinat, din alt sector, sau altceva.

5. Orice tip de violență este inacceptabil. Violența împotriva copiilor este crimă. Care trebuie pedepsită.


Vezi aici postarea anonimă devenită virală:

mamaplus