mamaplus

Profesor din Edineț, suspectat de pedofilie, va ajunge pe banca acuzaților. Victimele aveau sub 14 ani

-
//
28.06.2022

Profesorul din Edineț, suspectat de pedofilie, va compărea în fața judecătorilor. Procuratura raionului Edineț, informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a bărbatului de 48 ani, acuzat de săvârșirea a 7 infracțiuni de satisfacere a poftei sexuale în forme perverse și viol.

Bărbatul este învinuit că, în calitate de conducător de cerc și profesor, își constrângea psihic elevele minore la atingeri indecente în zonele lor intime, iar cu ultima victimă a întreținut de mai multe ori raporturi sexuale.

Potrivit probelor administrate de către procurori „bărbatul vizat este învinuit că având intenția unică prelungită și scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă, activând în calitate de profesor și știind cu certitudine că elevele sale nu au atins vârsta de 14 și respectiv 16 ani, prin constrângere psihică, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra și de a-și exprima voința, ca rezultat autorității sale și al manipulării psihologice îndelungate în formă verbală și prin limbaj non-vebal, li-a determinat și a recurs de mai multe ori la atingeri indicente în zonele lor intime și la alte acțiuni cu caracter sexual, în paralel purtând discuție cu caracter sexual și obscen cu acestea”.

Cazul a ieșit la iveală în luna martie curent după ce părinții uneia dintre victimele profesorului s-au adresat la poliție. Atunci, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la domiciliu, dar și la locul de muncă al suspectului. Acesta preda vioara la Casa de Creație a Copiilor din Edineț deja de cinci ani.

Bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunilor incriminate. Pe parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, în privința bărbatului vizat a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.