mamaplus

Primele detalii despre cazul fetiței de 2 ani din Chișinău, omorâtă de dădacă

-
//
01.11.2021

O fetiță în vârstă de un an și zece luni a fost ucisă de către o tânără de 19 ani în grija căreia a fost lăsată de propria mamă. Poliția a reținut deja suspecții care au comis crima groaznică. Este vorba despre doi tineri care împărțeau un apartament închiriat. Tânăra care a ucis fetița de aproape doi ani a fost anterior judecată pentru comiterea infracțiunii de huliganism, duce un mod amoral de viață, locuiește în mediul persoanelor anterior judecate și care fac abuz de alcool. Aceasta are 19 ani şi se comportă agresiv și violent în societate.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițişti s-a stabilit că, în data de 27 octombrie, mama fetiței a adus copilul acasă la tânăra care urma să aibă grijă de ea, motivând că pleacă la muncă în raionul Nisporeni și nu are cu cine lăsa micuța.

Peste câteva zile, tânăra i-a comunicat mamei fetiței că nu mai poate să stea cu copilul, însă femeia i-a zis că acum nu are posibilitate şi că o va lua în decurs de câteva zile.

În data de 29 octombrie, în timp ce tânăra se afla în apartament, a observat că copilul și-a pierdut cunoștința și nu mai respira. Sesizând că copilul a decedat, l-a îmbrăcat, punându-i lucrurile într-o sacoșă de culoare neagră, a ieșit prin geam în spatele blocului, după care a aruncat trupul într-o fâșie forestieră din capitală.

În data de 31 octombrie, în jurul orei 20:00, a fost găsit cadavrul copilului pe care, în urma examinării la fața locului de către medicul legist, au fost depistate multiple semne de moarte violentă. Potrivit expertizei medico legale, decesul a survenit în urma traumatismului cranio – cerebral și contuziilor organelor interne. Copilul avea și mai multe leziuni grave la nivelul pielii, iar pe spate – semne că ar fi fost înfipt cu furculița. 

Pe cazul dat a fost pornită cauza penală.

Cadavrul micuței a fost găsit aseară de către oamenii legii, iar tânăra de 19 ani și concubinul ei au fost reținuți pentru 72 de ore. Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, dar și cauzele exacte ale decesului.