mamaplus

Primăria Chișinău a alocat suplimentar 14 mln. de lei pentru grădinițe și școli, în lupta cu COVID-19

-
//
17.08.2020

Potrivit primarului general de Chișinău Ion Ceban, pentru cele 126 grădinițe din orașul Chișinău, suplimentar a fost alocat peste 6 milioane de lei, iar pentru cele 148 școli și licee – peste 8 milioane de lei, bani prevăzuţi pentru procurarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanților. 

„Acum suntem în pregătirea acestor modele, care va fi aplicată, pentru fiecare instituție în parte, ținem cont de capacitatea școlilor, a cadrelor didactice și a elevilor. Nu va fi deloc ușor. Rog responsabilitate și maxim prudență”, a precizat primarul. 

Toate rapoartele privind cheltuirea acestor bani vor fi făcute public. Totodată, Ceban a mai punctat că va asigura toate condiţiile necesare, pentru ca la 1 septembrie copiii să revină la instituțiile educaționale. „De acţiunile noastre comune depinde cum vor derula lucrurile în acest sens”, a conchis acesta. 

Amintim că până în data de 20 august 2020, școlile/liceele trebuie să facă public graficul și modelul, după care vor activa, din cele 7 prezentate de Ministerul Educației.