mamaplus

Pompierii și salvatorii au desfășurat lecții de viață pentru 665 de copii din capitală

-
//
20.05.2022

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au desfășurat lecții teoretice și interactive privind regulile de siguranță personală și comportamentul corect în diverse situații de risc pentru 665 de copii din capitală. Activitatea a fost organizată în data de 19 mai, pentru elevii claselor primare în incinta Liceului teoretic “Nicolae Sulac” din municipiul Chișinău.

Salvatorii și pompierii au venit cu autospecialele de intervenție cu care zi de zi realizează  misiuni  reale de salvare.

Minorii au explorat tehnica din dotare și echipamentul specializat a salvatorilor, dar și au participat la stingerea unui focar improvizat. Specialiștii Inspectoratului au povestit elevilor regulile antiincendiare și au explicat acestora riscul jocului cu focul în locuință, dar și au atenționat despre pericolul utilizării necorespunzătoare a aparatelor electrice.

Mai mult, în preajma vacanței de vară, angajații IGSU au acordat o atenție deosebită comportamentului corect în preajma bazinelor acvatice. Salvatorii au povestit despre riscul aflării copiilor de unii singuri pe malurile lacurilor și râurilor. Aceștia au fost îndemnați  să  nu intre în apă fără maturi.

Lecții de viață pentru copii sunt organizate sistematic de IGSU al MAI în instituțiile de învățământ din toate raioanele țării. Instruirile au drept scop promovarea siguranței și prevenirea situațiilor de urgență în rândul tinerii generații.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus