mamaplus

Peste 60 de copii infectați cu COVID-19 sunt internați în spitalele din Chișinău

-
//
15.05.2020

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, la momentul actual niciun copil care a fost infectat c coronavirus nu a înregistrat stare extrem de gravă. În prezent, în țara noastră 62 de copii infectați cu coronavirus se află la spital.

Potrivit datelor ministerului, 55 de copii infectați cu COVID-19 sunt internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. 41 de copii înregistrează stare medie de sănătate, iar restul stare ușoară.

Totodată, la Institutul Mamei și Copilului din capitală sunt internați încă șapte copii.

Micuții au posiblitatea de a fi internați alături de părinți. De pe data de 8 mai copii care locuiesc în Nordul țării pot fi tranferați la Spitalul din Bălți, acolo unde este deschisă o secție pentru tratarea copiilor cu COVID-19.

Totodată medicii au mai menționat că durata de tratament în cazul copiilor este diferită.

„Depinde de forma care o dezvoltă, dar și alte particularități. Am avut caz și de 40 de zile” , susține Tatiana Zatic, reprezentanta Ministerului Sănătății.

Potrivit datelor prezentate pe platforma ministerului Sănătății, până astăzi cazuri înregistrate în rândul minorilor au fost: copii cu vârsta de până la un an- 19, între 1-5 ani - 59, între 5-9 ani- 79, iar între 10-19- 230.