mamaplus

Peste 200 de copii din Moldova și Ucraina se odihnesc gratuit la o tabără de vară

-
//
04.08.2022

200 de copii din Moldova și Ucraina sunt primii din cei circa 900 care se vor odihni la tabăra „Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă pe parcursul lunii august. Atât copiii din Republica Moldova, cât și cei din Ucraina au fost cazați gratuit.

Selectarea și acceptarea în programul taberelor gratuite a copiilor din Ucraina și Republica Moldova a avut loc în baza cererilor de înscriere a familiilor de refugiați și administrațiilor publice locale în comunitatea cărora sunt refugiați din țara vecină.

„La tabără au fost acceptați copiii din familiile care au cazat acasă ucraineni refugiați. Un alt criteriu de bază a reprezentat entitățile în care au fost instituționalizați copiii din Ucraina. La fel, am selectat copii și din familiile social-vulnerabile. Scopul nostru comun este de a facilita integrarea tuturor acestor copii în comunitatea noastră”, a subliniat Adriana Cazacu, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Fiecare dimineață începe cu imnul Republicii Moldova și cel al Ucrainei, simbolizând incluziunea copiilor din tabără, dintre care mai mult de jumătate sunt din familii refugiate din țara vecină. Tabăra de odihnă рunе la dispoziția copiilor cazare, 4 mese ре zi, dar și o serie de activități menite să încurajeze relaționarea copiilor prin acțiuni de divertisment, рrоgrаme artistice și competiții culturale și sportive.