mamaplus

Peste 100 de familii din capitală au beneficiat de ajutoare în contextul Zilei Familiei

-
//
16.05.2022

Peste 100 de familii din municipiul Chișinău au beneficiat de ajutoare unice în sumă de o mie de lei. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit lui Gîlcă, decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru ajutoare materiale din cadrul primăriei capitalei în contextul Zilei Familiei, marcată ieri în Republica Moldova.

„De ajutoare au beneficiat familiile cu trei și mai mulți copii. Acesta vine în suportul familiilor și copiilor rămași fără îngrijirea părintească și reprezintă o prioritate a municipalității în această perioadă deloc ușoară”, a subliniat oficialul.

Totodată, autoritățile municipale au anunțat că circa opt mii de copii din familiile aflate într-o situație materială precară vor primi câte 700 de lei drept suport financiar pentru următorul an de studii. La fel, copiii rămași fără îngrijirea părintească, ce vor merge în clasa întâi, vor primi un ajutor unic în sumă de cinci mii de lei, iar absolvenții claselor a IX-a și a XII-a, din aceeași categorie, vor beneficia de un suport în sumă de trei mii de lei.