mamaplus

Persoanele care s-au aflat în concediu medical pot verifica online statutul certificatului medical

-
//
15.07.2021

Beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă pot verifica online statutul certificatului medical. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul paginii de internet oficială a CNAS de la butonul "Statutul certificatului medical" prin introducerea în câmpul respectiv a seriei şi numărului certificatului.

Serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical" permite persoanelor să verifice statutul certificatului de concediu medical, şi anume: dacă datele din certificat au fost transmise de către instituțiile medicale; dacă aceste date au fost examinate de către casa teritorială de asigurări sociale şi indemnizația a fost stabilită ori s-a refuzat în stabilirea acesteia; dacă mijloacele financiare au fost transferate pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

În dependență de etapa de recepționare şi prelucrare a datelor din certificatele de concediu medical, la ecran se reflectă statutul corespunzător.

De asemenea, persoanele asigurate, care dispun de parolă de acces la contul personal sau semnătură electronică, au posibilitatea de a vizualiza informația cu privire la perioada pentru care s-a stabilit indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă de către CNAS, precum şi suma indemnizaţiei transferată spre plată prin accesarea contului personal de asigurări sociale, utilizând aplicația Acces CPAS, disponibilă pe pagina electronică oficială a CNAS.