mamaplus

Pediatrul Mihai Craiu arată cu ce ar putea înlocui profesorii masca de protecție în timpul orelor de studii

-
//
17.08.2020

Așa cum redeschiderea școlilor este programată pentru luna septembrie, pediatrul Mihai Craiu a realizat un filmuleț în care vorbește despre o modalitate eficientă de predare a lecțiilor fără folosirea măștilor de protecție în cazul profesorilor și fără niciun risc pentru elevi.

Prin urmare, medicul Mihai Craiu susține că profesorii ar putea înlocui masca chirurgicală cu o protecţie tip vizieră pentru un predat eficient.

 “Imaginați-vă că aș fi profesor într-o clasă de elevi cu vârstă mică sau în care există și copii care au dificultăți de auz sau de atenție. Cum va fi la școală cu mască? Center for Disease Control recomandă folosirea unor alternative. Deși este precizat clar că nu pot fi folosite în delimitarea unor infecții scuturile faciale, protecțiile de plastic, o soluție ar putea fi aceasta (scutul facial din plastic – n.r.), adică un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele, care să aibă două caracteristici – să coboare sub nivelul bărbiei și să meargă până în dreptul urechilor, limitând în acest fel împrăștierea particulelor de salivă care ar putea să conțină virusul”, susține pediatrul din România.

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că problema nu se mai pune dacă va începe școala, ci cum va începe școala astfel încât elevii să fie în siguranță. Dr. Craiu a precizat că sunt modele aplicate în alte țări, care pot fi luate de reper.

„Părinții trebuie asigurați că copiii nu sunt expuși unor infecții. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură. Să ne uităm la țările în care a început deja școala, nu trebuie să descoperim noi roata. Există soluții pentru un plan de deschidere în siguranță a școlilor”, a declarat medicul pediatru.