mamaplus

Patru cazuri de tuberculoză, printre care un copil, raportate în capitală

-
//
08.08.2022

În municipiul Chişinău au fost raportate patru cazuri noi de tuberculoză, printre care unul la un copil. Trei pacienți sunt internați, iar unul primeşte tratament la domiciliu. Despre aceasta a comunicat şeful adjunct al Direcției municipale Sănătate, Marina Buga, în cadrul şedinței săptămânale a Primăriei.

Totodată, specialistul a menționat că numărul cazurilor de COVID-19 în capitală este în creştere. Astfel, săptămâna trecută s-au înregistrat peste 3600 de cazuri noi, cu 1 040 mai multe decât în săptămâna precedentă.De asemenea autoritățile a raportat şapte decese provocate de noul virus. În prezent, în spitalele cu profil COVID din Chişinău sunt internate 358 de persoane, 61 fiind în stare gravă, relatează Radio Moldova.

„Majoritatea adulților depistați cu COVID sunt tratați la domiciliu sub monitorizarea asistenței medicale primare şi a medicului de familie. În spitalele municipale la zi sunt internați 350 de pacienți confirmați cu COVID, printre care 61 sunt în stare gravă. Circa 50 % din copii spitalizați sunt din Republica Moldova. Spitalele municipal sunt pe deplin asigurate cu medicamente, produse farmaceutice şi echipamente de protecție”, a menționat Marina Buga.

Numărul de cazuri este în creştere în suburbiile Tohatin, Durleşti, Ghidighici, Bubuieci, Băcioi, Stăuceni, Codru, Cricova, Ciorescu, Grătieşti Sîngera, Condrița şi Budeşti.

Specialiştii îndeamnă oamenii să poarte masca de protecție în transportul public şi spații publice închise aglomerate.