mamaplus

O școală a fost plasată în carantină după ce o profesoară a fost testată pozitiv la COVID-19

-
//
03.09.2020

La doar o zi după redeschidere, o școală din satul Șerpeni, Anenii Noi a fost închisă. Instituția de învățământ a fost plasată în carantină după ce o profesoară a fost testată pozitiv la COVID-19. Toți pedagogii și elevii sunt în autoizolare și vor face lecții online de acasă. Problema cea mai mare este că toți elevii din sat nu au acces la internet.

Profesoara a fost transportată la spital duminică, iar peste o zi a aflat rezultatul. Ea suferă de o formă ușoară a bolii și se tratează acasă. Ultima dată, ea a fost la școală pe data de 26 august. Atunci a contactat cu mai mulți colegi de-ai săi.

”Noi am pregătit instituția pentru 1 septembrie, dar din marea nefericire, am auzit ieri după masă că este confirmat un caz de contaminare cu COVID.”, spune Eugenia Botnari, directoarea gimnaziului.

Ceilalți 17 profesori sunt plasați în autoizolare și vor preda orele de la distanță. Autoritatea locală susține că toată comunitatea s-a pregătit mult pentru a-și relua activitatea și nu s-a gândit nimeni că totul se va opri atât de repede.

Copiii care nu au acces la internet vor face ore prin telefonul fix sau mobil.

Dacă timp de 10 zile nimeni nu va prezenta simptome, la scoala din Serpeni se va reveni la învățământul cu prezența elevilor în clase, iar dacă cineva va prezenta simptome, carantina va fi prelungită.