mamaplus

O profesoară agresează verbal elevii. Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la școală

-
//
29.04.2022

”Minte îngustă!”, „Unul mai bătut în cap ca altul”, „La școală specială cu ăștia care nu învață!”. Îți vine să nu să crezi, aceste cuvinte aparțin unui dascăl care, în mod normal, ar trebui să își motiveze elevii, să le câștige încrederea, să fie răbdător cu aceștia și, nu în ultimul rând, să îi trateze cu respect. Respectul, însă, nu pare să fie un cuvânt prezent în vocabularul unei învățătoare de la o școală din Târgu Mureș, România, care zilnic își umilește elevii.

Elevii din clasa a III-a de la Școala gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș sunt nevoiți să audă zilnic injurii și ironii batjocoritoare de la învățătoarea lor, Mariana Alexa.

Într-o înregistrare audio obținută de Edupedu.ro, se aude foarte clar cum această își umilește elevii folosind expresii precum „minte îngustă!”, „uite ce specimente avem în clasă!”, „unul mai bătut în cap că altul”, „la școală specială pentru ăștia care nu învață” sau „nu știu ce e în capul ăla al tău că minte nu ai deloc”.

Mai mulți părinți povestesc că și-au retras copiii din clasă întrucât aceștia manifestau reacții specifice de stres: plângeau, făceau pe ei noaptea în pat, refuzau să meargă la școală, făceau tot posibilul pentru a fi dați afară din școală sau imitau comportamentul deplasat al învățătoarei.

Pe de altă parte, directoarea școlii, Daniela Luminița Macavei, i-a luat apărarea învățătoarei: „Nu e o persoană care să abuzeze copiii. Acuma, că le spune că greșesc, 100% le spune că greșesc, nu toți copiii sunt perfecți”.