mamaplus

O moldoveancă din Italia își caută cu disperare fiica de 16 ani, dispărută acum 5 zile

-
//
28.07.2022

Se adâncește misterul în cazul dispariției Ilonei Bogus, în vârstă de 16 ani, originară din Republica Moldova care locuia în Alfonsine, în zona Ravenna. A plecat de 5 zile de acasă. Joi, în plină ceartă cu mama ei care îi ceruse în repetate rânduri să-i arate (și apoi să-l smulgă din mână) telefonul mobil cu care trimitea mesaje, tânăra a plecat de acasă.

„Din păcate nu avem nicio veste, ci mai multe rapoarte care nu s-au dovedit a fi adevărate. Au venit din diverse locații, inclusiv chiar și din afara provinciei, cum ar fi din Rimini și San Giovanni di Ostellato din provincia Ferrara. Sunt și cei care susțin că au observat-o într-un supermarket din Russi sau că mânca porumb în Bagnacavallo”, spune mama Ilonei.

Cu privire la motivul certei, mama tinerei spune că stătea adesea pe telefon.

„La fel ca marea majoritatea colegilor ei, ea stătea adesea pe telefonul ei mobil. Pe lângă mesaje și discuții cu prietenii, îi plăcea să urmărească videoclipuri amuzante. Joi seară a apărut ceva neobișnuit. Noi eram la masă, am observat imediat acea ajustare continuă în smartphone-ul ei. M-a frapat faptul că soseau atât de multe mesaje, pe care apoi le-a șters rapid. Am întrebat-o pur și simplu de la cine sunt și mi-a spus că discută cu un prieten. Am rugat-o de mai multe ori să-mi arate telefonul, dar ea a refuzat. Au venit mesaje de la un grup, al cărui nume nu-mi amintesc bine, de băieți moldoveni cu domiciliul în Italia. Ilonei nu i-a plăcut și a coborât în ​​curte și nu s-a mai întors în casă”, mai spune mama fetei.

Mama adolescentei dispărute susține că cetățenii și autoritățile s-au mobilizat în căutarea adolescentei.

„Le mulțumesc sincer tuturor, inclusiv poliției, evident, care ne ajută. Astăzi am postat și distribuit zeci de fluturași cu două fotografii cu Ilona mea. Cred și sper că este cu prieteni ‘noi’ sau chiar cu un ‘iubit’, poate compatriotul său, pe care poate l-a cunoscut pe rețelele de socializare”, mai spune mama.

Femeia face un apel disperat și o roagă pe Ilona să se întoarcă acasă.