mamaplus

O mamă a încercat să-și omoare fiica, crezând că este vrăjitoare. Caz tulburător relatat de medicul Eva Gudumac

-
//
16.06.2022

Având o experiență de 55 de ani în chirurgia pediatrică, medicul Eva Gudumac este salvatoarea de mii de copii care s-au aflat în situații de risc, iar unii dintre ei erau la un pas de moarte. ”Am salvat o Moldovă întreagă”, mărturisește specialista, amintindu-și despre un caz cutremurător al unei fetițe de 7 ani care a fost supusă unor acțiuni violente din partea mamei sale.

”Născându-se a șaptea fată în familie, au socotit că este ”vedimă” și mama a vrut să o omoare cu o țintă. A vrut să o perforeze, adică socotea că acolo este inima, dar i-a făcut o perforație de esofag. Noi greu am luptat pentru viața ei. Tot ce mânca ieșea pe cutia toracică, dar noi am reușit să o operăm și să-i salvăm viața.”, povestește medicul chirurg pediatru Eva Gudumac, doctor habilitat în medicină, profesor universitar.

Un alt caz tulburător este al unei fetițe de 10 ani care a suferit un accident groaznic, însă a avut noroc de ajutorul unor specialiști cu experiență.

”O fetiță de 10 ani a nimerit sub troleibuz. Avea afectat un membru inferior, totalmente pielea era luată de pe picior. Am salvat viața fetiței și mare mi-a fost mirarea că la vârsta de 20 de ani această fetiță făcea balet.”, a mai adăugat medicul chirurg Eva Gudumac în cadrul emisiunii Doctorii.