mamaplus

O mamă din Ștefan Vodă nu își poate găsi locul, după ce copilul de numai 8 luni i-a rămas invalid după un vaccin

-
//
06.06.2023

Vrea să afle adevărul până la capăt. O mamă din satul Talmaza raionul Ștefan Vodă nu își poate găsi locul, după ce copilul de numai 8 luni a rămas cu grad de dizabilitate. S-a întâmplat acum trei ani după ce copilul ar fi făcut febră câteva zile la rând după ce i-ar fi administrat un vaccin, scrie Studio-L.md.

mamaplus

Femeia afirmă că s-a adresat medicului de familie, iar acesta i-ar fi indicat un tratament împotriva unei viroze. După o săptămână de febră copilul ar fi făcut o convulsie, iar o parte din corp nu a mai funcționat cum trebuie. La trei ani distanță de la incident femeia vrea să știe cine se face vinovat că pruncul ei a ajuns în starea care este astăzi.

Victoria Bolandău din satul Talmaza raionul Ștefan Vodă povestește că acum trei ani a dat naștere unui băiețel care a fost mult așteptat în familia sa. Din cauza pandemiei vaccinele care trebuiau administrate la 6 luni a decis să le pună la 8 luni și jumătate.

Spune că a mers la medicul de familie, acesta a ascultat copilului și i-ar fi indicat să meargă în cabinetul imunologic. Femeia susține că a doua zi dimineață copilul ar fi făcut febră, care nu a mai scăzut timp de 7 zile. Femeia a ajuns la Institutul Mamei și Copilului la reanimare, unde a stat câteva luni la rând.

Astăzi copilul este imobilizat și dependent de mama. Femeia însă nu are somn și vrea să afle cine se face vinovat că băiatul ei este în așa stare. Solicitat să dea o explicație medicul de familie din sat care nu a vrut să apară în fața camerei de luat vederi, spune că vaccinul nu are nici o legătură cu starea actuală a copilului. Acesta afirmă că vaccinul dă reacție în primele 24 de ore, dar nu a doua zi. Acesta susține că toate extrasele eliberate de Centrul Mamei și al Copilului indică alte cauze și nu reacții postvaccinale. Mama copilului spune că la moment copilul are nevoie de un program de reabilitare pe care nu și-l poate permite, asta pentru că tot ce primește de la stat pe copil se cheltuie pe medicamente și produse de igienă.

Femeia susține că va face tot posibilul să-și pună copilul pe picioare doar că acest lucru necesită timp și bani.

mamaplus