mamaplus

O mamă diagnosticată cu COVID-19 a născut băieți cvadrupleți perfect sănătoşi

-
//
10.03.2021

Premieră medicală națională în România. O mămă, în vârstă de 37 de ani, infectată cu noul coronavirus a născut patru băieți perfect sănătoşi. Intervenția a avut loc marți, 9 martie, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi.

Femeia era însărcinată în 34 de săptămâni şi prezenta, pe lângă infecția cu noul coronavirus, trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Aşa că intervenția a fost una delicată, spun medicii.

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iaşi a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecţie cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente”, se arată într-un comunicat de presă.   

Cei patru copii, toți de sex masculin, au venit pe lume prin intermediul unei operații cezariene. Din fericire, totul a decurs bine şi atât mama, cât şi cei patru micuți se simt bine.  

„Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări şi multă sănătate întregii familii”, au transmis reprezentanții maternității ieşene.