mamaplus

O mamă arată mizeria din Spitalul Florești: ”Copilul meu stă în frig cu febra 40!”

-
//
21.04.2020

Încă o femeie a decis să arate condiţiile în care este internat copilul său, cu bronhopneumonie, în spital. De această dată este vorba despre Spitalul Raional Floreşti. Femeia spune că în salon miroase îngrozitor, veceul nu este funcţionabil, robinetul este stricat, iar în încăpere este frig pentru un copil cu febra 40.

„Secţiile alea frumoase şi renovate stau închise iar copiii se tratează în condiţiile pe care le vedeţi! Surorile medicale ne-au adus de pe undeva un calorifer pentru că li se făcuse milă de noi, e a naibii de frig iar copilul cu bronhopneumonie e transpirat ! Asta e crimă, "stimaţ coleji"! Da, domnule Chicu, am pretenţii! Nu glamour caut da sănătate... iar aici avem o antisanitarie totală! Despre ce tratament poate fi vorba?”, scrie tânăra pe pagina sa de Facebook. 

Femeia a făcut un video din spital, în care s-a plâns de condiţiile în care sunt trataţi pacienţii cu această boală: „Oameni buni, noi nu avem nicio picătură de apă caldă să ne spălăm”. 

Premierul Chicu a venit ulterior cu o reacţie, în care a declarat că „nu-i sens de făcut acum live-uri glamuroase, pentru că, da, starea din spitale este dezastruoasă”.

Amintim că anterior, o femeie din Soroca, infectată cu noul tip de coronavirus, a acuzat că ar fi luat boala de la personalul medical. Ea spune că a suferit o invervenţie chirurgicală şi, câteva zile mai târziu, a început să se simtă rău. Testată pentru COVID-19, a ieşit pozitiv.