mamaplus

O mamă aflată la un pas de moarte cerebrală, s-a trezit ca să-și alăpteze fiica

-
//
11.02.2020

Medicii era rezervați în privința diagnosticului, însă o mamă le-a arătat că poate învinge orice pentru copilul ei. Maria Laura Ferreyra, în vârstă de 42 de ani, se afla în comă de o lună, fiind victima unui jaf violent petrecut în orașul San Francisco, provincia Córdoba (Argentina).

Aceasta s-a luptat cu infractorul, a căzut de pe motocicleta cu care circula și s-a lovit cu capul de asfalt, provocându-i o trauma cerebrală gravă. Femeia a fost operată de urgență, dar corpul ei a respins medicamentele și a intrat în comă.

Medicii au fost foarte rezervați în privința șanselor de supraviețuire și au transmis familiei că femeia ar putea intra în moarte cerebrală și să fie de acord cu donarea organelor. Cu toate acestea, soțul său nu și-a pierdut credința și a sperat că soția lui se va trezi. Au trecut 15 zile și a avut primul semn.

O scanare CT a arătat că Maria avea activitate neurologică și, de asemenea, a început să miște mâinile și să deșchidă ochii.

În a patra săptămână de spitalizare, soțul ei a decis să o ducă pe fiica ei cea mai mică, de 2 ani, la spital pentru a o vizita. S-a așezat pe patul mamei sale, s-a uitat la ea și a scos sunetul pe care îl face, de obicei, când îi este foame. Apoi, instinctiv, femeia și-a ridicat halatul și a pus-o pe micuță la piept ca să o alăpteze.

"A fost magic, un moment unic. Am plâns cu toții. Văzând cum s-au îmbrățișat reciproc, instinctul mamei a fost unic," a povestit soțul.

Acesta a mai spus că soția sa este în proces de recuperare și speră ca în curând să se facă bine și să poată fi din nou alături de familie.

mamaplus